Bakan Şimşek: "Haksız kazanç sağlayanların takipçisiyiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4 milyar TL’lik kayıt dışı vergiyi ortaya çıkardı. Konuya ilişkin Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında kayıt dışı ekonomi ile mücadelelerine devam edeceğini söyledi.

Bakan Şimşek: "Haksız kazanç sağlayanların takipçisiyiz"

2023 – 2024 dönemi içerisinde 4 milyar TL’lik kayıt dışı vergiyi ortaya çıkarak Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında, “Vergide adalet ve etkinlik sözü verdik, bu söz doğrultusunda kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisiyiz” ifadesini kullandı.

6 BİN 500 MÜKELLEFE İNCELEME YAPILDI

Bakanlık, VDK kapsamında kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmeye devam ederken, denetimlerini de aralıksız olarak sürdürüyor. Konu kapsamında yapılan araştırmalar neticesinde kayıt dışı saat ticareti ile uğraşanlar bakanlık tarafından tek tek tespit edildi. Bu kapsamda 6 bin 500 mükellefe yönelik inceleme yapıldı.

Sadece kayıt dışı saat değil, beraberinde antika saatlerin ve imitasyon saatlerin ticaretine kadar çok sayıda usulsüz işlem bakanlık tarafından inceleme altına alındı.

VERGİ ÖDEMEDEN EL DEĞİŞTİRİYOR

Bankaların içerisinde yapılan milyonlarca ödeme bakanlık tarafından dikkatli bir şekilde incelendi. Buna göre büyüklüğü 4 milyar TL’ye ulaşan kayıt dışı ekonomi bakanlık tarafından ortaya çıkarıldı. Yapılan analizlere göre de farklı marka ve modellerde olan binlerce saat vergi ödemeden el değiştiriyor. Bakanlık şu anda konuya ilişkin denetimlerine devam ediyor.

Kayıt dışı faaliyet gösteren mükelleflerin elektronik ticari de yaygın olarak kullanıldığı tespit edildi. Özellikle kapıda ödeme seçeneği ile ürünlerin kayıt dışı satıldığı ortaya çıktı. Binlerce tüketici de belgesiz ürünlerle mağdur edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER