Bakan Şimşek, Erzurum'da gerçekleştirilen Palandöken Ekonomi Forumu'na videolu mesaj gönderdi. Burada Türkiye'nin güçlü bir hikâyeye sahip olduğunu aktaran Bakan Şimşek, borçluluk oranının düşük olduğunu ve büyümenin önünde engel olmadığını aktardı.
Açıklamasında Türkiye'nin bölgesel entegrasyon gücünün arttığını açıklayan Bakan Şimşek, ülkemizin Çin ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Orta Koridor'un ana omurgasında olduğunun altını çizdi. Dış borçluluk konusunda da Türkiye'nin emsallerindeki ülkelere göre avantajlı olduğunu ifade eden Şimşek, toplam borçluluğun milli gelirin yüzde 93 seviyesinde olduğunu söyledi.
YILLIK ENFLASYON GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR
Yıllık enflasyonun 10 aydır gerilemeye devam ettiğini ifade eden Bakan Şimşek, mart ayında bu oranın yüzde 38,1 seviyesine düştüğünü söyledi. Kamu maliyesinde disiplinli duruşun süreceğini aktaran Hazine ve Maliye Bakanı tasarruf tedbirlerine devam edileceğinin altını çizdi.
"BİR FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ"
Küresel krizlerin fırsatları da içerisinde barındırabileceğini ifade eden Bakan Şimşek, sözlerine "Biz ülkemizin potansiyeline inanıyoruz. Bu süreci sadece riskleri yönetmek için değil, ekonomimizi daha rekabetçi kılacak yapısal dönüşümü hayata geçirmek için bir fırsat olarak görüyoruz” şeklinde devam etti.
Cari açıktaki büyümenin de iyileşmeye devam ettiği mayıs 2023'te 55 milyar dolar olan cari açığın şubat 2025 itibarıyla 12,8 milyar dolara gerilediği ifade edildi.