Bakan Şimşek: Enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi anlamına gelmiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı canlı yayında ekonomiye dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Vergi artışları, enflasyon ve istifa iddialarına yanıt verdi.

Bakan Şimşek: Enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi anlamına gelmiyor

Yeni kurulan hükümette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ekonomi yönetiminin başına Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek göreve atanmıştı. Göreve başlar başlamaz enflasyonla mücadele programını hayata geçiren Bakan Şimşek bu kapsamda parasal sıkılaşma politikası uygulayacaklarını dile getirmişti. Faiz oranlarında büyük artış yaşanırken kredi paketlerinde de yeni düzenlemeler yapılmış, vatandaşın üzerindeki baskı artmıştı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK'TEN ENFLASYON VE FİYAT İNDİRİMİ AÇIKLAMASI!

Bakan Şimşek dün gece özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak ekonomi programı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek yapmış olduğu açıklamasında "2025'in ilk çeyreğinde enflasyon yüzde 30'lu rakamlara düşecek. Haziran, temmuz gibi çok büyük ihtimalle yüzde 20'li rakamlara düşecek.

Belki daha önce düşer. 2025'in sonunda enflasyonu yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi şekilde inanıyorum. Kredibilite konuşarak kazanılmaz, sonuç üreterek elde edilir. Enflasyonla ilgili tereddütlere saygı duyuyorum ama biz inanıyoruz ve programımız sonuçları üretecek. Kalıcı refah artışı için, daha adil gelir dağılımı için enflasyonu tekrar tek haneye indireceğiz." dedi.

Bakan Şimşek: Enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi anlamına gelmiyor

Bakan Şimşek vatandaşlardan sabırlı olmalarını isteyerek enflasyonun düşmesinin fiyatların düşmesi anlamına gelmediğini, fiyat artış hızının yavaşladığını ve Türkiye'nin dezenflasyon sürecine girdiğini söyledi.

Son dönemde gündemde olan vergi artışlarını da değerlendiren Bakan Şimşek, KDV, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi'nde şu anda herhangi bir artış düzenlemesi planlamadıklarını ifade etti. Harcamaları kısıtlayarak 2024 yıl genelinde 657 milyarlık tasarruf elde edeceklerini belirten Bakan Şimşek, Türkiye'ye hizmet etmek dışında başka hiçbir motivasyonu bulunmadığının altını çizdi. Hakkında sık sık çıkan istifa haberlerini de yalanlayan Bakan Şimşek söz konusu iddialar sonrasında ülkemizden büyük bir para çıkışı olduğunu söyleyerek yapılan dedikoduların doğrudan ülkeye zarar verdiğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER