Bakan Şimşek enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı! O tarihte vatandaş derin bir nefes alacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TÜİK Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından açıklamada bulundu.

Bakan Şimşek enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı! O tarihte vatandaş derin bir nefes alacak

TÜİK tarafından bugün Temmuz ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Son dönemlerde Türkiye'de enflasyon oldukça yükselirken Bakan Mehmet Şimşek enflasyonun düşeceği o tarihi açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TÜİK Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından açıklamada bulundu. TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Bakan Şimşek "Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak." dedi.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK TEMMUZ AYI ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI!

Bu sabah TÜİK tarafından Temmuz ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. Buna göre geçtiğimiz ay yüzde 9,49 artan aylık enflasyon 1,5 yılın zirvesinde yer alırken yıllık enflasyon ise yüzde 47,83 olarak gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirmede bulunurken yıllık enflasyonun piyasa beklentisi doğrultusunda gerçekleştiğini ve 2024'ün ortasından itibaren düşüşe geçeceğini dile getirdi.

Sosyal medya hesabından açıklanan TÜİK Temmuz ayı verileri ile ilgili değerlendirmesini paylaşan Bakan Mehmet Şimşek şunları söyledi;

"Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz'da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti.

Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak.

Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir."

son-dakika-bakan-simsek-ten-yillik-enflasyonun-16188332-7722-m.jpg

haberankara.com

SONRAKİ HABER