Bakan Şimşek duyurdu! Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatına tasarruf ve verimlilik ayarı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini belirtti. Bu konuda Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar geldi.

Bakan Şimşek duyurdu! Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatına tasarruf ve verimlilik ayarı

ANKARA (AA) - Kamuda Tasarruf Tedbirlerini içere paket kamuoyunun bilgisine sunuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, paketin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında malmüdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini belirten Bakan Şimşek, "İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak." dedi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATINA TASARRUF VE VERİMLİLİK AYARI

Bakanlığının taşra teşkilatlardan birisi olan malmüdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu hatırlatan Bakan Şimşek, "Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle birlikte Bakanlığıma bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak.''dedi. Bakan Şimşek, ‘’Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek." şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Bakan Şimşek duyurdu! Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatına tasarruf ve verimlilik ayarı

Atılan adımla, taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağına işaret eden Bakan Şimşek, "Kaynaklar daha verimli kullanılacak, gereksiz harcamalar önlenecek. Yeni düzenlemeyle personel kaynaklarımız daha verimli kullanılacak ve çalışanlarımızın yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesi mümkün olacak.'' dedi. Paket kapsamında işgücü verimliliğinin de artacağı ifade edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER