Bakan Şimşek brüt rezervlerinin tarihi yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamasında brüt rezervlerinin 156,4 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı.

Bakan Şimşek brüt rezervlerinin tarihi yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı

Bakan Şimşek, konuya ilişkin açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Swap dışındaki net net rezervlerinin geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artış gösterdiğini söyledi.

Bakan Şimşek, açıklanan rakamlara ilişkin yaptığı değerlendirmesinde mevcut uygulanan program sayesinde finansal istikrarın güçlendiğinin de altını çizdi.

156,4 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Swap hariç net rezervler ise geçen yılın Mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldi” dedi.

Bakan Şimşek brüt rezervlerinin tarihi yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı

90,5 MİLYAR DOLAR ARTIŞ KAYDEDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, brüt ve net rezervlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Brüt rezervlerin 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştığını aktaran Şimşek, Swap hariç net rezervlerin ise geçen yılın mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldiğini kaydetti. Şimşek, şu ifadelere yer verdi:

“Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Swap hariç net rezervler ise geçen yılın Mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldi. Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı. Programımız sayesinde azalan cari açık ve artan rezervler risk primimizi düşürürken finansal istikrarımızı güçlendiriyor”

RİSK PİRİMİ DÜŞÜYOR

Bakan Şimşek’in açıklamasına göre swap hariç net rezervlerin geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artış gösterdiğini ve yılın zirvesi 29,9 milyar dolara çıktığını belirtti. Açıklanan rakamlarla rezerv yeterliliğin eşik seviyeye aştığını belirten Bakan Şimşek, risk priminin düştüğünün de altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER