Bakan Şimşek açıkladı! Kripto varlıklara yönelik yasal çalışmalar son aşamada

Son yılların popüler yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarla ilgili gelişmeler takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklarla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek açıkladı! Kripto varlıklara yönelik yasal çalışmalar son aşamada

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanal paralara olan yatırım ilgisi arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik direncini artırmaya yönelik uygulanan öngörülebilir ve kurala dayalı politikalar hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Küresel ekonomik dalgalanmalara karşı Türkiye'nin direncinin güçlendiğini belirten Bakan Şimşek, bu politikaların Türkiye'yi diğer ülkeler arasında olumlu bir şekilde ayırt etme imkanı tanıdığını vurguladı. Bakan Şimşek, kripto varlıklar hakkında da bir değerlendirmede bulundu.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN KRİPTO VARLIK AÇIKLAMASI

Bakan Şimşek, kripto varlıklara ilişkin yasa çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti. Konu hakkında bir bilgilendirmede bulunan Bakan Şimşek, tanım yapılacağının altını çizerek Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yasasında da değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Bakan Şimşek açıkladı! Kripto varlıklara yönelik yasal çalışmalar son aşamada

Kripto varlıkların "değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar" şeklinde tanımlanacağını belirten Bakan Şimşek, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve kripto varlık saklama hizmetlerine yönelik de tanımların yapılacağını belirtti.

Hürriyet'in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konudaki açıklamaları, finansal piyasalarda ve kripto varlıkların kullanımında yaşanacak olası değişikliklere dair önemli ipuçları sunuyor. Gelişmelerin ilerleyen dönemde netleşerek açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER