Bakan Şimşek açıkladı! Büyükşehirlerde kiralarda gerileme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kira fiyatlarına ilişkin açıklama geldi. Şimşek, büyükşehirlerde kiralarda gerileme olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek açıkladı! Büyükşehirlerde kiralarda gerileme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira fiyatlarına dair sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Büyükşehirlerde kira fiyatlarının gerilediğini söyleyen Şimşek, kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını arttırdığını da söyledi.

KONUT ARZI DAHA DA ARTACAK

Bakan Şimşek açıkladı! Büyükşehirlerde kiralarda gerileme

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, özellikle büyükşehirlerdeki kiralarda gerileme başladığını belirterek, 2024'te konut arzının daha da artacağını söyledi.

Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmaların hız kazanmasıyla da konut arzının artacağını ifade eden Şimşek, ‘’Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024’te konut arzı daha da artacak. ‘’ dedi.

KİRA FİYATLARINDAKİ KATILIĞIN AZALMASI ENFLASYONU DÜŞÜRME ÇABALARININ BİR PARÇASI

Bakan Şimşek ayrıca, kira fiyatlarındaki katılığın azalmasının enflasyonu düşürme çabalarının destekler nitelikte olduğunu da sözlerine ekledi. Şimşek, ‘’Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte.'' ifadelerini kullandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER