Bakan Şimşek açıkladı! Borsa ve kriptoya vergi gelecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'YASED Küresel Yatırım Günleri ve Ankara Resepsiyonu'nda konuşma yaptı. Konuşmasında uzunca bir süredir merak edilen borsa ve kripto para yatırımlarına ilişkin dikkati çeken bir açıklamaya yer veren Bakan Şimşek, seçimlere de değindi.

Bakan Şimşek açıkladı! Borsa ve kriptoya vergi gelecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5 Haziran tarihinde 'YASED Küresel Yatırım Günleri ve Ankara Resepsiyonu'na katıldı. Katıldığı resepsiyonda konuşma yapan Bakan Şimşek, Türkiye'nin potansiyeli en büyük 6'ncı ülke olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek'in açıklamalarından satır başları merak edilirken '' Borsa ve kriptoya vergi gelecek mi?'' sorusu da yanıt buldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de 4 yıl boyunca seçim olmayacağını belirtirken siyasi istikrarın önemine dikkat çekerek yatırım ortamının iyileştirileceğini söyledi. Bakan Şimşek, borsa ve kripto paralarda vergi çalışmalarına ilişkin de önemli bir açıklama yaptı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN BORSA VE KRİPTO AÇIKLAMASI

Borsa ve kripto para yatırımcısının en çok merak ettiği ''Borsa ve kriptoya vergi gelecek mi?'' sorusu yanıt buldu. Borsa ve kripto para yatırımcıları ile ilgili olarak Bakan Şimşek, ''Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır.

Bakan Şimşek açıkladı! Borsa ve kriptoya vergi gelecek mi?

Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz. Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde.'' dedi. Dolayısıyla sınırlı bir işlem vergisinin alınabileceğini ifade eden Bakan Şimşek'in ilerleyen günlerde açıklama yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER