Bakan Şimşek 23 milyar liralık vergi matrah farkının eksik beyan edildiğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi beyanlarına ilişkin açıklamalarını güncel olarak sosyal medya hesabı üzerinden duyurmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre son olarak 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek.

Bakan Şimşek 23 milyar liralık vergi matrah farkının eksik beyan edildiğini açıkladı

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında ilk hesaplamalarda izaha davet edilecek olan şirketlerin ilgili dönemleri için 23 milyar TL’lik vergi matrah farkını eksik beyan ettiğinin belirlendiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, konuya ilişkin yapmış olduğu değerlendirmesinde ilk hesaplamalara göre izaha davet edilecek olan 3 bin 400 şirketten 23 milyar TL’lik bir vergi matrah farkının eksik beyan edildiğini ifade etti.

31 İLDE DENETİMLER BAŞLIYOR

Vergi Denetim Kurulu’nun ülke genelinde yoğun ve ciddi bir denetim programına hazırlandığını ifade etti. İlk etapta 500 vergi müfettişinin katılım sağlayacağı denetimler 31 ilde yapılacak. Daha sonra ise denetimlerin yurt geneline yayılacağı ifade edildi.

RİSKLİ OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ

Bakanlık yapmış olduğu analiz çalışmaları neticesinde 3 bin 400 büyük şirketin çok riskli olduğunu ifade etti. Riskli olduğu değerlendiren 3 bin 400 büyük şirketin izaha davet edileceğini ifade eden Mehmet Şimşek, riskli olduğunu ifade ettiği konuların başında enflasyon düzeltmenin mevzuata aykırı olarak uygulandığını belirtti.

3 bin 400 büyük şirkete bunların yanı sıra üçüncü kişilerin IBAN’ı üzerinden tahsilat yapılması ve kayıt dışı hasılat edilmesi gibi pek çok soru da yöneltilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER