Bakan Özhaseki kentsel dönüşüm kredi kampanyasını duyurdu! Pilot ilde yüzde 0,69 faizle verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için kredi kampanyasını son dakika olarak duyurdu. Bakan Özhaseki tarafından duyurulan kredi kampanyasının ilk olarak belirlenen pilot ilde sağlanacağı açıklandı.

Bakan Özhaseki kentsel dönüşüm kredi kampanyasını duyurdu! Pilot ilde yüzde 0,69 faizle verilecek

Kentsel dönüşüme teşvik için ilk adım atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için kredi desteği sağlayacaklarını bildirdi. Bakan Özhaseki, kredi kampanyasının belirlenen ilk detaylarını kamuoyunun bilgisine sunarken bu kredinin 0,69 faiz oranı ile verileceği açıklandı.

180 ay vade, yüzde 0.69 faizle kredi verileceğini açıkladı. 2.5 milyon liraya kadar verileceği açıklanan kredilerde bazı kriterler de belirlendi. Bakan Özhaseki resmi X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kredinin belirlenen kapsamına ilişkin merak edilen açıklamayı yaptı.

180 AY VADELİ YÜZDE 0,69 FAİZLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ DUYURULDU

İklim değişikliğinin etkilerini aza indirmek ve şehirleri afetlere dirençli hale getirmek için kentsel dönüşümde kredi kampanyası duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini belirtirken pilot ilin de İzmir olduğunu duyurdu. Bakan Özhaseki tarafından yapılan açıklamada;

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacağı da duyurulurken bir başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlanacağını duyurdu.

Bakan Özhaseki kentsel dönüşüm kredi kampanyasını duyurdu! Pilot ilde yüzde 0,69 faizle verilecek

Detaylı tablo ise Bakan Özhaseki'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER