Bakan Mehmet Şimşek'ten flaş açıklama! Türkiye'de asgari ücret düşük değildir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündemdeki ekonomik konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek'in açıklamalarından en çok dikkat çekeni asgari ücret mikarı oldu.

Bakan Mehmet Şimşek'ten flaş açıklama! Türkiye'de asgari ücret düşük değildir

Türkiye'nin ekonomisinin yönetim koltuğunda oturan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Habertürk ekranlarında katıldığı televizyon programında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

EYT MALİYETİ KONUSU

Bakan Şimşek ekonominin zor günlerinin geride kaldığını ve rakamların iyiye doğru ilerlediğini ifade ederken emekliler ve asgari ücret konusu hakkında da konuştu. Bakan Şimşek geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren EYT yasası ve emekli olan vatandaşlarda artan rakamın maddi olarak getirdiği bilançoyu söyledi.

Bakan Şimşek "Bu sene yıllık maliyeti 724 milyar TL. Milli gelirin yüzde 2’sine yakın bir rakamdan bahsediyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET KIYASLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in değindiği konulardan birisi de asgari ücretin miktarının yeterli olmadığı şeklindeki söylemler oldu. Bu konulara yurt dışı ülkelerinden kıyaslamalar yaparak cevap veren Bakan Mehmet Şimşek "Asgari ücret artışı yüzde 49. İlk 6 aydaki enflasyon yüzde 20’lerde olacak. Yıl sonunda da MB’nin üst bandı yüzde 42. Böyle dahi kalsa büyümeden daha fazla bir asgari ücret karşılığına tekabül ediyor. Polonya hariç, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir!" ifadelerini kullandı.

REFAHI ARTIRMA GİRİŞİMLERİ SÜRECEK

Bakan Şimşek açıklamalarının devamında ülkede geçim sorunu gibi bir dert olduğunun farkında olduğunu ve bu konuda çalıştıklarını söyledi. Refahı artırma üzerine adımlar attıklarını belirten Bakan Şimşek "Kolay değil. Ancak biz refahı artıracağız" diye söyledi. Vergi konusunda da atılan adımlar hakkında bilgi veren Şimşek kişilerin gelirlerine göre vergi vereceğini belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER