Bakan Mehmet Şimşek enflasyon rakamları sonrası açıklama yaptı

Türkiye'de günün en önemli gündem maddesi olan 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasının ardından açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Konunun en yetkili isimlerinden Bakan Mehmet Şimşek enflasyonun azalma eğiliminde olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek "Dezenflasyon süreci başladı"

Ülkemizde yıllardır ekonominin olumsuz yönde seyretmesi vatandaşların geçim sıkıntısı yaşamasına neden olmuştu. Yapılan yüksek oranlı zamlara rağmen insanların sıkıntılarının katlanarak devam etmesi asıl sorunun enflasyon olduğunu gözler önüne serdi.

TÜİK RAKAMLARI PAYLAŞTI

Enflasyonla mücadele devam ederken bir yandan da vatandaşlar aldıkları maaşlara zam yapılması talebinde bulunuyor. Memurlar ve emeklilerde bu kapsamda yılın ikinci yarısında ne kadar maaş alacaklarını öğrenmek için TÜİK verilerini beklemeye başlamıştı.

TÜİK'in Haziran ayında enflasyon verilerinin yıllık %71,6, aylık %1,64 arttığını duyurdu. Rakamların ardından Bakan Şimşek bir açıklama yaptı.

Bakan Mehmet Şimşek enflasyon rakamları sonrası açıklama yaptı

"KALICI REFAH ARTIŞINI SAĞLAYACAĞIZ"

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Mehmet Şimşek "Dezenflasyon süreci başladı. Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Rakamlar günün en çok konuşulan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Memur gruplarının zamlı fiyatları ve emeklilerin alacakları ücretler konusunda rakamsal tahmin verileri paylaşılıyor

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER