Bakan Kacır'dan asgari ücret açıklaması: Konuşmamız bile enflasyon oluşturuyor

Yılın son dönemlerine girilmesi ile beraber milyonlarca vatandaş gözünü enflasyona çevirdi. Sanayi ve Teknoloji Balanı Mehmet Fatih Kacır ise bu konuya dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır'dan asgari ücret açıklaması: Konuşmamız bile enflasyon oluşturuyor

2024 yılı için asgari ücretin 17 bin 2 TL belirlenmesinin ardından yıl içinde büyük bir beklenti olmasına rağmen asgari ücrete bir güncelleme yapılmamıştı. Yılın ikinci yarısı başlarken memur ve emekli maaşlarında bir artış yaşanmış fakat kesin bir dille hükümet tarafından asgari ücrete çalışma olmayacağı vurgulanmıştı.

Maaşlarında bir değişiklik olmayan insanlar yılı bu şekilde geçirmek zorunda kalmıştı. 2024 yılının tamamlanmasına yaklaşık 2.5 aylık bir süre kalmasından dolayı iş dünyası temsilcileri ile hükümet kanadının ilerleyen günlerde bir araya gelmesi ve ortak bir rakam üzerinde uzlaşıya varması bekleniyor.

"HEPİMİZ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Basında çeşitli oranların dile getirilmesine rağmen hükümet kanadından daha bunları konuşmak için erken olduğu açıklamaları geliyor. Kanal 7'de bir programa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da bu şekilde bir açıklamada bulundu.

Bakan Kacır "Türk-İş Başkanı yakın bir zamanda bir açıklama yapmış. 'Şimdi konuşulmasın' diyor. Bunu takdir ettim. Şimdi konuşmamız bile bir enflasyon oluşturuyor. Hepimiz Türkiye için çalışıyoruz. Hedef Türkiye'nin rekabet gücünün korunması insanımızın alım gücünün korunması amaçlarının beraber gözetilmesidir. Ortak akılla isabetli bir karara bizleri taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Vatandaşlar asgari ücret konusunda yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyor. Konu ile yıl sonunda resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER