Bakan Işıkhan'dan emeklilere 5 bin TL ödenmesine ilişkin değerlendirme! Yanlarında olmaya devam edeceğiz

Geçtiğimiz haftalarda yalnızca çalışmayan emeklilere 5 bin liralık ek ödeme yapılacağını bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Çalışma ve ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan değerlendirme geldi.

Bakan Işıkhan'dan emeklilere 5 bin TL ödenmesine ilişkin değerlendirme! Yanlarında olmaya devam edeceğiz

Ülkemizde Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere yılda iki kez emeklilere promosyon ödemesi yapılıyor. Emeklilere yapılan promosyon ödemelerinin artırılması istenirken Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekliye Cumhuriyet'in kuruluşunun yüzüncü yılına özel 5 bin TL ödeneceğine ilişkin vaatte bulunulmuştu.

Emeklilerin beklediği haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Her emekliyi kapsayacağı düşünülen promosyon ödemelerinin yalnızca çalışmayan emeklilere bir kez ödeneceği açıklandı. Bu durum emeklilerde hayal kırıklığına neden olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA ÖDENMESİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere 5 bin lira ödenmesini de içeren kanun teklifinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-10-26-090106.png

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz hariç olmak üzere tüm emeklilerimize 5 bin lira ödeme verilmesini öngören yasa maddesi, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER