Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları ve çalışma saatlerine ilişkin net açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dönemlerde gündem olan emekli aylığı farklılığına ilişkin açıklama yaptı. 2024 yılında emekli olacaklarla 2025 yılında emekli olacaklar arasında maaş farkı olacak mı?

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları ve çalışma saatlerine ilişkin net açıklama!

Bakan Işıkhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında 2024 yılında emekli olacaklarla 2025 yılında emekli olacaklar arasındaki maaş farklarına değindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile de bir araya geleceklerini belirtti.

"BİR NETLİK YOK"

Dün Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularına yanıt veren Bakan Işıkhan, oluşacak aylık farklarına ilişkin çalışma var mı sorusuna açıklık getirdi. Henüz bir netlik olmadığını ancak ekiplerin çalıştığını ifade eden Çalışma Bakanı, “Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz”

ÖZEL SEKTÖR HEYECANLA BEKLİYORDU

Son dönemlerde çalışma saatlerinin düşürüleceği ve çalışmanın özel sektörü de kapsayacağına dair bir takım iddialar ortaya atılmıştı. Konu ile ilgili açıklamaları özellikle özel sektör çalışanları beklerken Çalışma Bakanı merak edilen soruya yanıt verdi. Birçok ülkede çalışma saatleri düşürülmüş ve çalışmalar başlamıştı.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENECEK Mİ?

Diğer yandan çalışma saatlerinin düzenlenmesine ilişkin de net bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, bu yönde bir çalışmanın olmadığının da altını çizdi. Şu an için çalışma saatlerinin düşürülmesi ve düzenlenmesi konusunda herhangi bir çalışma bulunmuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER