Bakan Işıkhan'dan çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifine ilişkin açıklama!

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi.

Bakan Işıkhan'dan çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifine ilişkin açıklama!

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifiyle ilgili, açıklamalarda bulundu. Çalışma Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirterek konuya ilişkin bilgilendirmeler yaptı.

BAKAN IŞIKHAN SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMALARA YER VERDİ!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından teşvik başvuru sürelerinin uzatılacağını aktaran Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden şunları kaydetti:

"Nitelikli ve belgeli iş gücü sağlamak için mesleki yeterlilik belgesi olan vatandaşlarımız ile özel politika gerektiren kadın ve gençlerimizin istihdama katılmalarına destek oluyoruz. 31 Aralık 2025 tarihine kadar uygulanmaya devam edecek ve 54 aya kadar faydalanılabilecek teşvik süresi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılabilecek. Böylelikle vatandaşlarımız için oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçiyoruz."

Işıkhan, işçi ve işverenlerin yanında olduklarını ifade ederek, "Kayıtlı istihdamın korunması ve istihdamın artırılması için işverenlerimize destek oluyoruz. Asgari Ücret Desteğini bu sene itibarıyla 700 Türk lirasına çıkarıyoruz." şeklinde ifadelere yer verildi.

SONRAKİ HABER