Bakan Işıkhan'dan asgari ücret zammı 2025 açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2025 asgari ücret zammı için yeni açıklamalarda bulundu. 2025 asgari ücret beklentisi de belli oldu.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret zammı 2025 açıklaması!

Milyonların beklediği 2025 asgari ücret zammı için kulisler devam ederken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Bakan Işıkhan yapmış olduğu açıklamasında "Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacağız" diyerek enflasyon rakamlarını işaret etti. Beklenen enflasyon oranlarına göre 2025 asgari ücret beklentisi de belli oldu.

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: ENFLASYON VURGUSU YAPILDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi, kalıcı refah çözümleri üreterek vatandaşın refahını koruma amacında olduklarını ifade eden Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum." dedi.

ENFLASYONA GÖRE 2025 ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

Hükümetin enflasyon hedefi yüzde 17.2 olarak açıklanırken bu oran üzerinden zam yapılması durumunda zamlı asgari ücret maaşı 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle 2 bin 924 liralık artışla 17 bin liradan 19 bin 926 liraya yükseltilecek.

12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden zam yapılması durumunda ise asgari ücret yüzde 40 civarında zamlanacak ve 24 bin liraya yükselecek. Konu hakkında son sözü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınan sunulan raporun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söyleyeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER