Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması! Herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücreti tespit etmek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan toplantılara değindi. Bakan Işıkhan, asgari ücret konusunda görüş birliğine varılmasını beklediğini kaydederek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması! Herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlığın 2024 yılı bütçesi ve 2022 yılı kesin hesabının görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda milletvekillerine sunum yaptı. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret için vatandaşın gözü yapılacak zam açıklamasına çevrilmişken Bakan Işıkhan'dan bir de değerlendirme geldi.

Asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile görüşmelerin devam ettiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, ”2024 yılı asgari ücretini tespit etmek üzere asgari ücret tespit komisyonumuz, bildiğiniz gibi 11 Aralık’ta çalışmalarına başladı. Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, işsizlik konusuna da değinerek “2028 sonuna kadar 5 milyon ilave istihdam sağlayarak işsizlik oranımızın yüzde 7,5’e gerilemesini hedeflemekteyiz.''dedi. Asgari ücret konusunda merak edilenlerle ilgili bir konuşma yapan Bakan Işıkhan, ‘’Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz” derken asgari ücrete yaptıkları artışların ve iyileştirmelerin çalışanlara verdikleri önemin somut ifadesi olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması! Herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz - Resim : 2

2002 yılında 184 lira olan net asgari ücreti 2023 yılında 11 bin 402 liraysa yükselterek reel olarak 3 katına çıkardık.‘’ diyen Bakan Işıkhan, asgari ücretin de yıl sonuna kadar belirlenmesi gerektiğini hatırlattı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER