Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunan Işıkhan, “Alın teriyle, emeğiyle bu ülkenin geleceğini samimiyetle inşa eden her bir vatandaşımızın hakkını korumak bizim temel sorumluluğumuzdur” diyerek gündeme dair çeşitli konulara değindi.
Bu yıl içerisinde memurlar için de toplu sözleşme sürecini yürüteceklerini ifade eden Bakan Işıkhan, işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İşsizlik rakamlarının son 20 aydır tek hanede seyrettiğini aktaran Bakan, dezenflasyon politikalarının uygulandığı bir dönemde bu verileri yakalamanın önemli olduğunu söyledi.
“20 AYDIR TEK HANEDE SEYREDİYOR”
Işıkhan, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin ekonomide, hizmet ve üretim sektörlerinde istikrarlı gelişimini sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Ekonomide elde ettiğimiz büyüme istikrarı, istihdam politikalarımıza olumlu şekilde yansımaya devam etmektedir. İşsizlik oranımız son 20 aydır tek hanede seyretmeye devam ediyor. 2024 yılı aralık ayında işsizlik oranı önceki aya göre 0,1 puan, önceki yıla göre de 0,3 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. Yine istihdam sayımız geçen yıla göre 428 bin kişi artarak 32 milyon 718 bin kişi oldu. İstihdam oranımız da yüzde 49,5 olarak gerçekleşti. Enflasyonu düşürmek için yoğun şekilde dezenflasyon politikalarının uygulandığı bir dönemde bu başarılı verileri yakalamak oldukça önemlidir"
Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma noktasında ülkenin büyümesi için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. Tüm kabine üyelerinin emekçilerin refahı için çalıştığı vurgulandı.