Bakan Işıkhan emekli maaş farkının hesaplara yatacağı tarihi duyurdu!

Emekli maaş farkları için bekleyiş devam ediyor. Emekliye yüzde 49,25 zam yapılacağını belirten Bakan Işıkhan'ın açıklamasından sonra SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri, yapılan ek zam sonrasında maaş farklarının ödeneceği tarihi sorgulamaya başladı.

Bakan Işıkhan emekli maaş farkının hesaplara yatacağı tarihi duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm emeklilere yüzde 49,25 zam yapılacağını duyurdu. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ek zam yapılmasını öngören çalışma Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakan Işıkhan ise zamlı maaş farklarının ödeneceği tarihi duyurdu.

Tüm emeklilerin zam tutarlarının eşitlenmesinin ardından ise gözler ek zamlı maaş farklarının ödeneceği tarihlere çevrildi. Emekliler ‘’Emekli maaş farkları yattı mı, ek zam farkı ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

EK ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekliye ek zam maaş farklarının ödeneceği tarihler belli oldu. Ödemeler;

SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Bakan Işıkhan emekli maaş farkının hesaplara yatacağı tarihi duyurdu!

Bu çerçevede ödemelerin emeklilere hayırlı olmasını dileyen Bakan Işıkhan, emeklilerin maaş farklarını 6 ve 7 Şubat tarihlerinde alacağını kaydetti. Emekliler banka hesaplarını bu tarihlerde kontrol ederek zam farklarını görebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER