Bakan Işıkhan duyurdu! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliler için ikramiye müjdesi gelmişti. Emeklilere ödenecek ikramiyeler için çalışan emeklilerin de kapsam dahiline alınması ile Bakan Işıkhan'dan bir son dakika açıklaması geldi.

Bakan Işıkhan duyurdu! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu

Ülkemizde emekliler yılda 2 kez olmak üzere ikramiye ödemesi alıyor. Emekliler için bir kereye mahsus olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılına özel 5 bin liralık ikramiye müjdesi verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 bin liralık ikramiye ödemesinden yalnızca çalışmayan emeklilerin yararlanacağını söylemesi ile çalışan emekliler de durum hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin emekliler arasında ayrım yarattığına ilişkin söylemlerin artması ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz bir açıklama ile çalışan emeklilerin de kapsam dahiline alındığını bildirdi. Çalışan emekliler ise ödemelerin hesaplarına geçeceği tarih için araştırmalara başladı.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ DUYURUSU

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini içeren ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklif yasalaşmasından kısa bir süre sonra düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Işıkhan duyurdu! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu

Çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacağının açıklanmasının ardından ödeme tarihleri merak edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin son dakika açıklamasına yer verdi. Bakan Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ‘’Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır.

Bakan Işıkhan duyurdu! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri belli oldu - Resim : 2

Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Bu çerçevede cuma günü itibariyle çalışan emekliler de 5 bin liralık ödemelerini alabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER