Bakan Işıkhan: “Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işveren ve işçi tarafının merakla beklediği asgari ücret sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Komisyonun aralık ayında toplanacağını ifade eden Işıkhan, sürece erken başladıklarını belirtti.

Bakan Işıkhan: “Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk”

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında, asgari ücrette kararı tek başına vermediklerini ifade ederek, aralık ayının başında işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte süreci başlatacaklarını söyledi.

2025 yılına yaklaşılmasıyla birlikte asgari ücret yavaş yavaş gündemdeki yerini almaya başladı. Asgari ücrette hükümet olarak süreci hem işveren hem de işçi kesimleriyle başlatacaklarını ifade eden Bakan Işıkhan verdikleri desteği de 700 TL’ye çıkardıklarını hatırlattı.

"BAZI MARKETLER FİYATLARI DEĞİŞTİRİYOR"

Asgari ücret sürecine erken başladıklarını ifade eden Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

“Kapsamlı şekilde işgücünün taleplerini karşılayacak oranları hep birlikte istişarede bulunarak gündeme getiriyorlar. En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücreti nominal olarak 90 katına çıkardık. Asgari ücretle ilgili destek veriyoruz, 700 liraya çıkardık bu rakam çok önemli. Süreç başlamadan esnaf bazı marketlerde fiyatları değiştiriyor haberleri yapılıyor. Asgari ücreti satın alma gücünü geliştirmek için veriyoruz. Bizim hedefimiz maksimum faydayı elde etmek”

İLK TOPLANTI ARALIK AYINDA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu her yıl aralık ayının başında toplanıyor. Taraflarla yapılan 2-3 toplantı sonrasında asgari ücrette nihai karar kamuoyuna duyuruluyor. Bu kapsamda da bu yıl ilk toplantının aralık ayında yapılması planlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER