Bakan Işıkhan açıkladı! Çalışan Annelere 1 yıl boyunca aylık 325 Euro destek ödemesi yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan aralarında Ankara'nın da olduğu 3 şehir için sürecin başladığını duyurdu.

Bakan Işıkhan  "Çalışan annelere aylık 325 Euro ödeme yapılacak"

Çocuğu olan ve çalışma hayatına devam eden anneleri yakından ilgilendiren ve onların ellerini rahatlatacak uygulama ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bilgilendirme paylaşımı yaptı.

"KAYITLI İSTİHDAM VURGUSU YAPILDI"

Bakan Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan açıkladı! Çalışan Annelere 1 yıl boyunca aylık 325 Euro destek ödemesi yapılacak

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere aylık 325 EURO ödeme yapılacak. Bu uygulamadan 7 bin kişinin yararlanabileceği öğrenildi. 10 Bin TL'nin üzerinde olan bu destek ödemesi haberi kısa sürede gündem olmayı başardı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklaması ile projenin başvurularının bugün başladığı öğrenildi. Bu destek ödemesinden yararlanmak isteyen çalışan anneler E-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecek.

Bakan Vedat Işıkhan'ın sosyal medya hesapları üzerinden duyurduğu bu gelişmeye ilginin yüksek olması bekleniyor. Başvuruların sonuçlarının ise ilerleyen günlerde açıklanacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER