Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücret desteği 700 TL'ye yükseltildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan asgari ücret zammı açıklamalarının ardından, asgari ücret desteğinin 700 TL'ye yükseltildiği öğrenildi.

Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücret desteği 700 TL'ye yükseltildi

2024 yılı için milyonlarca asgari ücretli çalışan ve işveren tarafından beklenen gelişme yaşandı. Bugün 3.sü düzenlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamalarda yeni yılda geçerli olacak olan asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak duyurdu. Yapılan bu açıklamanın ardından ise işverenler tarafından da hem devlet desteğinin ne kadar olduğu konusu hem de asgari ücretin işverene maliyetinin ne kadar olduğu konusu hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

2024 YILI ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI!

Yeni asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Belirlenen yeni miktarın tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum. Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Yüzde 49 artış yapmış olduk. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde yaptığı açıklamalar ile güncel rakamı duyurdu.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 700 TL'YE YÜKSELDİ!

Yapılan açıklamaların ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Işıkhan, işverenlere verilen desteğin ise 700 TL'ye yükseltildiğinden bahsetti. Konu hakkında yapılan açıklama şu şekildeydi;

"Asgari ücret desteğini 700 Türk Lirasına yükseltiyoruz.

Hayırlı olmasını diliyorum."

Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücret desteği 700 TL'ye yükseltildi

Bununla birlikte 1 asgari ücretli çalışanın işverene maliyetinin ise 23 bin 501 TL olduğu ifade edildi.

SONRAKİ HABER