Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığı ifade edildi.

Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı

Ülkemizde ihtiyaç sahibi aileler için çeşitli destekler verilmeye devam ediyor. Söz konusu destekler devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Evde Bakım Yardımı vermeye devam ediyor. Ödemelerin devam ettiği dönemde hak sahipleri hesaplarına ne zaman para geçeceğini sorgularken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu aya ait Evde Bakım Yardımının hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

15 AĞUSTOS EVDE BAKIM YARDIMI HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

Bakan Göktaş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımının 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını belirtti.

Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı

Engelli bireylerin, aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını öncelediklerini vurgulayan Bakan Göktaş, söz konusu yardımla engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek olduklarını aktardı.

Geliştirdikleri bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Göktaş "Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde Ocak-Temmuz 2024 döneminde vatandaşlarımıza toplam 30,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık." bilgisini verdi. Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımının aylık ödemelerinin temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya çıkarıldığını belirterek ödemelerin hayırlı olmasını diledi.

SONRAKİ HABER