Bakan emekliler için bizzat duyurdu! SSK BAĞKUR emekli maaş farkı ödemesi o tarihlere yapılacak

2024 yılı emekli maaş zammı için beklenen açıklamalar geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Emekliler maaş ödemeleri için bekleyişe geçerken zam farklarını hangi tarihlerde alacaklarına ilişkin de araştırmalarına başlamıştı. Emekli maaş farkları için heyecanlı bekleyiş sürmeye devam ederken Bakan Işıkhan'dan ödeme tarihlerine ilişkin açıklama geldi.

Bakan emekliler için bizzat duyurdu! SSK BAĞKUR emekli maaş farkı ödemesi o tarihlere yapılacak

2024 ocak zamlarının belli olması ve 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasının ardından emeklilere yüzde 49,25 zam yapıldı. En düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarken emekli maaş farkları için geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye ek zam tutarını açıkladı ve tüm emeklilere yüzde 49,25 zam yapılacağını belirtti.

Gelen haber sonrasında SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri, yapılan ek zam sonrasında maaş farklarının ödeneceği tarihi sorgularken bir yandan da gözler Resmi Gazete'ye çevrilmişti. Emeklilerin beklediği en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ek zam yapılmasını öngören çalışma Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakan Vedat Işıkhan ise zamlı maaş farklarının ödeneceği tarih duyurdu.

EMKELİYE EK ZAM FARKI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Emeklilerin zam tutarlarının eşitlenmesinin ardından ise gözler ek zamlı maaş farklarının ödeneceği tarihlere çevrildi. en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaş farklarına ilave zammı öngören çalışma Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekliye ek zam maaş farklarının ödeneceği tarihler belli oldu.

Bakan emekliler için bizzat duyurdu! SSK BAĞKUR emekli maaş farkı ödemesi o tarihlere yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler;

SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Bakan emekliler için bizzat duyurdu! SSK BAĞKUR emekli maaş farkı ödemesi o tarihlere yapılacak - Resim : 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz.” derken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Zam farkları ise 6 - 7 Şubat tarihlerinde hesaplara geçecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER