Bakan Bolat'tan gıda enflasyonu çağrısı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından bugün gıda enflasyonu hakkında önemli açıklamalara yer verildi.

Bakan Bolat'tan gıda enflasyonu çağrısı!

Bugün Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile katıldığı Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışında ekonomi hakkında önemli açıklamalara yer verildi. Yapılan açıklamalarda özellikle gıda enflasyonu konusuna değinildi. Bolat tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekildeydi;

GIDA ENFLASYONU MESAJI!

Fuara katılmaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Bolat, “Tarımdan, eğitime, konuttan krediye, ulaşımdan kadın girişimciliğine, enerjiden el sanatlarına kadar 40'a yakın alanda kooperatiflerimiz faaliyet göstermekte. Kooperatiflerimiz, refahın tabana yayılması ve insanlarımızın imece usulüyle ve dayanışma içinde üretime, ticarete katılmalarını mümkün kılmaktadırlar. Bu noktada üreticiden, tüketiciye aracısız ulaşabilen kooperatiflerimiz sayesinde maliyetleri azaltmak, tasarruf sağlamak ve özellikle gıda ürünlerinde enflasyonun azalmasını sağlamak, kontrol altında tutmak mümkündür. Bu açıdan gıda enflasyonunu azaltmak adına kooperatiflerimizin sayısını hızlıca çoğaltmak zorundayız.” dedi.

Bununla birlikte Bolat tarafından bu yıl 422 bin esnafa uygun finansman koşullarında 153 milyar lira kredi desteği sağladıkları ifade edilerek, "Kooperatiflerin başarıyla kurulmasını ve üretimde ve ticarette aktif olup enflasyonun aşağı çekilmesine katkı verilmesini sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER