Bakan Bolat'tan gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni düzenleme açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Bolat, gayrimenkul ve otomotiv sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunurken yurt dışından getirilen ürünlerin gümrük vergisine de değindi.

Bakan Bolat'tan gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni düzenleme açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlan sitelerinde 15 Eylül tarihinde başlaması beklenen yeni düzenlemeyle ilgili konuşan Bakan Bolat, Türkiye’deki ihracatçı sayısını artırmaya yönelik hedefler ve yurt dışından posta yoluyla getirilen ürünlere yönelik limit ve vergi başta olmak üzere birçok konuya değindi.

Otomotiv ve emlak piyasalarında spekülasyon ve manipülasyonlar yapılarak fiyatların şişirilmesine karşı 1 Kasım 2023 tarihinde ilan sitelerine kimlik doğrulama ve tapu doğrulama zorunluluğu getirildiğini dile getiren Bakan Bolat, önemli bilgilendirmelerde bulundu.

BAKAN BOLAT'TAN GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, haksız ticaret uygulaması olduğuna kanaat getirerek Türkiye’ye e-posta ve hızlı posta yoluyla gelecek bu ürünlerle ilgili barajı 150 avrodan 30 avroya düşürdüklerini ifade etti. Bakan Bolat, akademik kitaplar ve ilaç gibi ürünlerin eski yüksek kategoride kaldığını ve bir değişiklik yapılmadığını ifade etti. Gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni düzenlemelere de değinen Bakan Bolat, yanlış ilan verenlere 100 bin lira ceza uygulaması getirildiğini hatırlattı.

Bakan Bolat'tan gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni düzenleme açıklaması

15 Eylül tarihinde çıkarılacak yönetmelikle vatandaşların satmak ya da kiralamak istediği gayrimenkulünü e-Devlet üzerinden girerek emlak danışmanını yetkilendireceğini bildiren Bakan Bolat, "Bunu yapmakla birçok emlakçıya yetki verilerek fiyatların şişirilmesini önlemiş olacağız. Artı satın alacaklar ya da kiralayacaklar ile satacak kişilerin de zarar etmemesini sağlamış olacağız ve güven duygusu pekişmiş olacak. Emlak danışmanlık hizmeti, daha sonra da otoda aynısı yapılacak. Böylece alışveriş hem satıcı hem alıcı arasında güvenli bir şekilde gerçekleştirilecek” dedi.

“Amacımız gençlerimizin daha fazla ihracata ilgi duymalarını sağlamak” diyen Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak Türkiye’nin daha fazla ihracat yaparak döviz gelirini artırması hedefi çerçevesinde çeşitli destek programları yaptıklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER