Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin açıkladı! Piyasada bir balon vardı onu kaldırdı hükümetimiz

Otomotiv ve gayrimenkul piyasasında yaşanan yükselişler vatandaşların gündeminde yer aldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konut ve otomobil fiyatlarında yaşanan fiyat yükselişlerine ilişkin açıklamada bulunarak fiyatların kontrol altına alındığını bildirdi.

Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin açıkladı! Piyasada bir balon vardı onu kaldırdı hükümetimiz

Türkiye'de devam eden piyasa yükselişleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Konut ve otomobil fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişin önüne geçmek üzere hükümetin çalışmaları devam ederken Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan gündeme ilişkin değerlendirme geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bir televizyon kanalının canlı yayınında Gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konut ve otomobil fiyatlarındaki balonun söndüğünü belirten Bakan Bolat, ‘’Enflasyonla yaşayamayız enflasyonu düşürmek zorundayız.'' dedi.

BAKAN BOLAT: "KÖTÜ NİYETLİ ART NİYETLİ STOKÇU ZİHNİYETLER ORTAYA ÇIKTI"

Enflasyonla mücadele konusuna değinen Bakan Bolat, ‘’Aşırı ısınan iç talebi bastırma noktasında kredi sıkıştırması parasal sıkıştırma izleniyor. Gerek perakende ticaret kanunu haller yasası, fahiş fiyatla mücadele gibi çeşitli mekanizmalar geliştirildi. Bazı kötü niyetli art niyetli stokçu zihniyetler ortaya çıktı. Bunlarla mücadele konusunda bazı tedbirler alındı.'' dedi. Artırılan cezalara da değinen Bakan Bolat, ‘’Cezalar artırıldı, Ticaret Bakanlığı olarak yönetmelik değiştirme şeklinde mücadele ediyoruz.

Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin açıkladı! Piyasada bir balon vardı onu kaldırdı hükümetimiz

E-ticaret ve sosyal medya ve ilan sitelerinde çok ciddi düzenlemeler yaptık. Manipülatif fiyat artışlarını cezalandırıyoruz. 6 ay 6 bin km sınırlamasını yetkili satıcılar, bireysel satışlarda 3'ten fazla satışı engelledik.'' bilgisine yer verdi.

"PİYASADA BİR BALON VARDI ONU KALDIRDI HÜKÜMETİMİZ"

Otomotiv ve gayrimenkul sektörüne ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Bakan Bolat, ‘’Bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı bu kaos bitti. Gayrimenkul konusunda da sıkıntılar bitti. 6 ay 6 bin km kuralını motosiklette de uyguladık. Otomobildeki bu düşüş tüketici için avantaj haline geldi. Piyasada bir balon vardı onu kaldırdı hükümetimiz.'' derken emlak sektörüne ilişkin de ‘’Emlak piyasasında ilan sitelerinde sahte ilanları engelleyerek manipülatif fiyat artışlarının önüne geçtik. Bir artış dalgası geldiğinde bir kızgınlık yaşanıyordu o engellenmiş oldu. Kiralarda da düşüş meydana geldi. Adalet Bakanlığı uzlaştırma mekanizmasını başlattı. Biz de düzenleyici ve denetleyici bu piyasadaki dalgalanmaları engelliyoruz. Hazine Bakanlığı da kiradan vergi alıyor. Bakanlıklar arasında böyle bir koordinasyon içerisindeyiz.'' diyerek konu hakkındaki açıklamalarını sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER