Bakan Bolat duyurdu! Otomotiv ve emlak fiyatlarında düşüş yaşandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan son açıklama ile birlikte otomotiv sektöründe ve emlak sektöründe fiyatlarında düşüş yaşandığı ifade edildi.

Bakan Bolat duyurdu! Otomotiv ve emlak fiyatlarında düşüş yaşandı

Bugün TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve emlak sektörü hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan bu açıklamalarda özellikle bu sene yaşanan artışlar sonucunda denetimlerin artırıldığı, çalışmalar sonucunda da fiyatlarda düşüşlerin başladığı bilgisine ulaşıldı.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalar şu şekildeydi; "Bakanlık olarak iç ticarette otomotiv, emlak, stokçuluk, fahiş fiyat gibi alanlarda toplamda 536 milyon liralık ceza kesmek zorunda kaldık. Bunun yanında da Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün çabalarıyla tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler, reklam ve haksız ticari uygulamaları, piyasa gözetimi, ürün güvenliği denetimleri, marketlerdeki fiyat etiketi ve fahiş fiyat denetimleri sonucunda da 662 milyon liralık ceza uygulamasına gidildi.

Yüz binlerce firma denetlendi. Halkın, tüketicinin menfaatlerinin korunması noktasında gereken her şey yapıldı. Otomotiv, emlak ve diğer sektörlerde çıkardığımız yönetmeliklerle spekülatif ve manipülatif fiyat artırma çabalarını yasakladık ve sıkı bir denetime aldık. İlan sitelerindeki fiyat belirleme manipülasyonlarını ağır cezalarla engellemeyi başardık. Otomotivde birinci ve ikinci el piyasasında, emlak piyasasında, kiralarda bugün yüzde 20-25 civarında bir düşüş kaydedilmiştir. Denetimlerimize devam edeceğiz."

Bu kapsamda bakanlık tarafından bu sene artırılan denetimlerin de devam edeceği hakkında bilgilere ulaşıldı.

SONRAKİ HABER