Bakan Bolat açıkladı! İkinci el fiyatlarda yüzde 20 düşüş yaşandı

Uzun süredir gündemde olan ve çalışmaların yapıldığı ikinci el fiyatları hakkında konuşan Bakan Bolat, fiyatların yüzde 20 düştüğünü açıkladı.

Bakan Bolat açıkladı! İkinci el fiyatlarda yüzde 20 düşüş yaşandı

2023 yılında ikinci el konut ve araç fiyatlarında yaşanan ani yükselişlerin ardından Ticaret Bakanlığı devreye girmişti. Bu kapsamda bakanlık tarafından uygulanan yöntemler sonucunda fiyatlarda düşüş olduğu ifade edildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzde 20 düşüşün yaşandığını belirtti.

İKİNCİ EL FİYATLARI YÜZDE 20 DÜŞTÜ!

Uzun süredir bakanlık tarafından yapılan çalışmalar sonucunda fiyatların düşmesine ilişkin Bakan Bolat, "Bu aldığımız tedbirlerle ağustos ayının ortalarından sonra yavaş yavaş stoktaki araçların çıkmaya başladığını gördük ve bir aylık sürede 600 bin araç ortaya çıktı. Stokçuluğa karşı denetimler, yakalamalar yapıyorduk, cezai tedbirler uyguluyorduk ama piyasa kendiliğinden bu stokları ortaya çıkarmaya başladı. Bu aldığımız tedbirlerden sonra önce ikinci el fiyatlarında yüzde 20'lere varan düşme başladı. Sonra stoklar da ortaya çıkınca ve satışlardaki balon, köpük ortadan kalkınca özellikle birinci elde de kampanyaların başladığını gördük. Piyasada aslında işlem normale döndü, rayına oturdu, balon, köpük ortadan kalktı. Hayat, ticaret normale döndü. Aynı şey emlakta da kendini gösterdi. Konut, dükkan fiyatlarında yüzde 20'ler civarında bir düşüş, köpüğün ortadan kalktığı bir tablo oldu. Bu, kira fiyatlarına da yansımaya başladı." şeklinde açıklamalarda bulundu.

SONRAKİ HABER