Bakan Bayraktar gelire göre fatura düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde gelire göre elektrik ve doğalgaz faturalarının düzenleneceğine dair bir açıklama yapılmıştı. Enerji ve Tabii Kayaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamasında gelire göre fatura düzenlemesinin detaylarını duyurdu.

Bakan Bayraktar gelire göre fatura düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı

Bayraktar, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamasında desteklere ileride tüketim esaslı uygulama modelinin olacağını ifade etti. Bunun yanı sıra çok elektrik kullanan kişilerin maaliyetlerine katlanacağı bir modelin uygulanacağının da altı çizildi.

UYGULAMA 2025 YILINDA BAŞLAYACAK

Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamasının devamında bu süreç içerisinde enflasyonla mücadeleye de devam edeceklerini vurguladı. Yeni düzenlemenin yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Bayraktar’ın açıklamasına göre faturalardaki düzenleme 2025 yılında hayata geçecek.

“SAHAYA ORTAK OLMAK İSTEYENLER VAR”

Bayraktar, yaptığı açıklamasında Sakarya Gaz Sahası’na da değindi. Burada keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştığını ifade eden Bayraktar, “Uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortalık için teklif veren var. Mevcut sahaya ortak olmak isteyenler var” dedi.

DAHA AZ KULLANAN DAHA AZ ÖDEYECEK

Bakanın açıklamasına göre çok elektrik ve çok doğal gaz kullananının daha fazla, az kullananın da daha az ödeyeceği yeni faturalandırma sistemi önümüzdeki yıl uygulanmaya başlayacak. Uygulamadan şu an için ortalama 1 milyon abonenin yararlanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER