Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ankara il Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen "Aile İftarı" programında yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarıp bağımsız hale getireceklerini ifade eden Bayraktar, Türkiye'nin böylelikle çok daha büyük bir ekonomi ve ülke haline geleceğini söyledi.
Bayraktar, 2016'da "Milli Enerji ve Maden Stratejisi"ni geliştirdiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar yapılmış şeyleri tekrar edersek farklı bir netice almamız mümkün değil, 'Neleri farklı yapabiliriz?' dedik. Mesela 'Acaba Karadeniz'de daha önce hiç arama yapmadığımız, Akdeniz'de başkalarından kiraladığımız gemilerle değil, kendi gemilerimizle, mühendislerimizle, jeologlarımızla, petrol ve doğal gaz mühendislerimizle bu aramaları yapabilir miyiz?' diyerek bu ülkenin insanına, mühendislerine, teknisyenlerine, sondörlerine inanarak, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu büyük bir iradeyle 2016'da bir yola çıktık."
2016'DAN BU YANA PETROL ÜRETİMİ 3 KAT ARTTI
Gabar'da da geçmişte terörden dolayı gidilemeyen coğrafyalarda arama yapmaya başladıklarını anımsatan Bayraktar, "Şırnak'ta 2021'de, o adı terörle anılan coğrafyada biz yine Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfini yaptık. Yine çok kısa bir süre içerisinde o sahadan bugün 80 bin varil petrol üretiyoruz. Bizim üretimimiz, 2016'dan bugüne yaklaşık 3 kat artmış durumda." ifadelerini kullandı.
Türkiye ekonomisinin AK Parti iktidarlarında 30 milyar dolardan 1,3 trilyon dolara geldiğini ifade eden Bayraktar, her karış toprakta petrol aramaya devam edeceklerini söyledi.