BAĞKUR emeklisine hayırlı olsun! Emekliye ilave ödemeler yapıldı banka hesaplarınızı kontrol edin

Emekliler 2024 yılı maaş zamlarını tam olarak alacakları tarihe odaklandı. Emekli zamlarını belirleyen enflasyon farkının açıklanmasının ardından emekliler için zam oranı belli oldu. Emekliler için zam oranının netleşmesinin ardından bu kez zam farkı için gözler ödeme tarihlerine çevrildi. SSK ve Bağkur emeklilerine ödeme müjdesi verildi.

BAĞKUR emeklisine hayırlı olsun! Emekliye ilave ödemeler yapıldı banka hesaplarınızı kontrol edin

Emekli maaş zamları gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Emekli maaş zamlarına ilişkin konular gündemde yer alırken zam farkı ödemeleri için emekliler bekleyişe geçmişti. 6 milyona yakın emekli vatandaş zamlı maaşlarını almak için gün saymaya başladı.

SSK ve BAĞKUR emeklisini ilgilendiren zam kararına ilişkin ödeme tarihleri gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamanın ardından emekliler 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 49,25 oranında zam almaya hak kazandı. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira olarak açıklanırken kararın Resmi Gazete'de yayımlanması ile beraber gözler ödeme tarihlerine çevrildi.

BAĞKUR EMEKLİ ZAM FARKI BUGÜN HESAPLARA GEÇİYOR

Emeklilere yapılan zam gündemde yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklamış ve emekliye yüzde 5 refah payı ekleyerek zammı duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile emekli maaşlarının ocak ayında yüzde 49,25 oranına yükseltme kararı aldıklarına değinmiş ve zammın memur zammı ile eşitlendiğini duyurmuştu.

BAĞKUR emeklisine hayırlı olsun! Emekliye ilave ödemeler yapıldı banka hesaplarınızı kontrol edin

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin aylık fark tutarlarının ödemesine başlanacağı tarihi merak edilirken SSK zam farkı 6 Şubat tarihinde hesaplara geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, BAĞKUR kapsamında emekli olanlar için ödemelerin 7 Şubat tarihinde gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

BAĞKUR emeklisine hayırlı olsun! Emekliye ilave ödemeler yapıldı banka hesaplarınızı kontrol edin - Resim : 2

Bakan Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında ‘’Ocak ayından itibaren aylıkları eşitledik. Dün SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatıracağız.'' dedi. Bu çerçevede 7 Şubat Çarşamba günü itibariyle BAĞKUR emeklileri ödemelerini banka hesaplarında görebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER