Ayçiçek yağına 3 ayda 3 defa zam geldi

Mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında olan Ayçiçek yağı özellikle Rusya ve Ukrayna savaşı sonrasında yükseliş trendine girdi. Aktarılan son habere göre bu yıl Ayçiçek yağına sadece 3 ay içerisinde 3 defa zam geldi.

Ayçiçek yağına 3 ayda 3 defa zam geldi

Konu ile ilgili açılama Trakya tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk tarafından geldi. Toruk, yaptığı açıklamasında yağda tahşiş konusunda tüketicileri uyarırken, fiyatlardaki artışa da değindi.

CNBC-e’ye konuşan ve önemli açıklamalarda bulunan Toruk, yağ fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde koronavirüs krizinden sonra emtialarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti.

"FİYATLARIN ARTMASI KAÇINILMAZ"

Şu anda piyasalarda 2 sebepten dolayı fiyat artışı olduğunu belirten Toruk, şunları söyledi:

“Şu anda iki nedenden dolayı beklenenin üzerinde artış var. Bundan 1-1.5 sene önce 900-980 dolar olan ham yağ şu anda dünyada 1150 doların üzerinde işlem görüyor. Bu artış da doğrudan ülkemizdeki fiyatlara da yansıyor. Çünkü tarife kontenjanının uygulanması ve döviz kurunun düşük kalması nedeniyle Trakya Birlik'in 44 TL fiyat açıklaması bu sezonda ve şu anda Edirne Ticaret Borsası'nda 21-24 TL arasında bir işlem görüyor Ayçiçek tohumu. Bu da dolar bazında 1250-1300 dolar civarındaki ülkemizdeki ürünlerin rakamı geldiği için de fiyatların artması kaçınılmaz”

AYÇİÇEK YAĞ FİYATLARINA YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Yapılan bu açıklama sonrasında Ayçiçek yağ fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Dünyada fiyat artışlarının devam edeceğini bu sebeple de çok iyi haberlerin gelmediğini belirten Yoruk, dövizin artmaya devam etmesi ve dünyadaki arzın düşmesi yağdaki fiyat artışının devam etmesine neden olacağını belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER