ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran ile Etiyopya Büyükelçisi bir araya geldi!

Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohamed Mahmud, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasındaki yakın diyaloğun ticari rakamlara yansımadığına dikkat çekildi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran ile Etiyopya Büyükelçisi bir araya geldi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohamed Mahmud ziyaret etti. Etiyopya Büyükelçisi Mahmud, ziyarette yaptığı konuşmada iki ülke arasında 127 yıldır diplomatik ilişkilerin sorunsuz devam ettiğini belirtti.

Etiyopya Ankara Büyükelçisi Mahmud, “İhtiyacımız olan, diplomatik olarak iyi giden bu ilişkileri yatırım ve ticaret anlamında da daha iyi noktalara getirmek. Bu yüzden Etiyopya’nın ticaret ve iş imkanlarını sizlere tanıtmak ve anlatmak istiyoruz” dedi.

“ETİYOPYA İLE ÜLKEMİZİN TİCARETİNİ 1 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNE YÜKSELTMEK İÇİN ATO OLARAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

İki ülke arasındaki yakın diyaloğun ticari rakamlara yansımadığına dikkat çeken Büyükelçi Mahmud, “Etiyopya’da Çin’den sonra en büyük yatırımcı Türkiye. Türk yatırımları, Etiyopya’nın refahına büyük katkı sağlıyor. Ama ticaret rakamlarımıza bakınca potansiyelimizin altında olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran ile Etiyopya Büyükelçisi bir araya geldi!

Etiyopya iş insanlarının susam, kahve, çiçek, et ve baharat başta olmak üzere pek çok ürünü ihraç etme potansiyelinin bulunduğunu bildiren Büyükelçi, “Etiyopya kahve ve et gibi organik olarak üretilen ürünleri, Avrupa ve Orta Doğu’ya ihraç edilebiliyor ancak ne yazık ki Türkiye’de pazar payı yok. Türkiye ile bu ürünlerde ticaret geliştirilerek, diğer ülkelere de Türkiye’den ihracat yapılabilir” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran ile Etiyopya Büyükelçisi bir araya geldi! - Resim : 2

Yapılan görüşmelerin ardından fotoğraf çekilen ATO Başkanı Baran ve Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohamed Mahmud birbirlerine teşekkür etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER