ATO Başkanı Baran'dan indirim kampanyasına destek çağrısı geldi

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, hükümet tarafından yapılan indirim çağrısına destek verdi. Yazılı bir açıklama yayımlayan ATO Başkanı Baran, marketlerin enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek olmasını istedi.

ATO Başkanı Baran'dan indirim kampanyasına destek çağrısı geldi

Hükümet tarafından enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele devam ediyor. Alınan çeşitli önlemlerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele için indim çağrısı yapması da dikkatleri çekti. Yapılan indirim çağrısına Tarım Kredi Kooperatif Marketler yanıt verirken Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'dan da destek çağrısı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat’ın “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında enflasyonla mücadele kapsamında gıda perakendecilerine yaptığı indirim kampanyası” çağrısına destek vererek, fiyatlarında indirim gerçekleştiren marketleri ve işletmeleri kutlayan ATO Başkanı Baran, ATO üyelerine de seslendi.

ATO BAŞKANI BARAN’DAN İNDİRİM KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

“Marketler başta olmak üzere tüm üyelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek vermeye davet ediyorum” diyen ATO Başkanı Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Başkent’teki tüm işletmeleri enflasyonla mücadeleye katkı vermeye davet ederek, “Büyüme, yatırımlar, finansman maliyetleri, gelir dağılımı gibi birçok temel makroekonomik değişkeni olumsuz etkileyen enflasyonla mücadele bugün en temel sorunumuz. Bu sorunun kısa sürede çözümü için tüm kesimlerin kararlı duruş sergilemesine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

gurselbaran.jpg

''ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN HER ŞEYDEN ÖNCE KARARLILIK, BİRLİK VE BERABERLİK GEREKİYOR''

Hükümetin, makroekonomik dengelerin yerine oturması ve enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi için önlemler aldığını ve çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan ATO Başkanı Baran, bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti. Enflasyonla mücadelenin topyekün bir mücadele olması ve bu süreçte tüm kesimlerin Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır biçimde birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken ATO Başkanı Baran, gıda perakendecilerinin yanı sıra tedarik zincirinde yer alan tüm sektörlerin gerçekleştirecekleri indirimlerle enflasyonla mücadeleye destek vermesinin sıkıntıları bertaraf etmekte fayda sağlayacağını kaydetti. ATO Başkanı Baran ATO üyelerine seslenerek, “Enflasyon ve hayat pahalılığı gelir ve sermayeyi eriten bir süreç. Üyelerimizin pandemiden bu yana yaşadığı sıkıntıları ve bu sıkıntıların atlatılmasındaki katkıları hepimiz biliyoruz. Enflasyonla mücadele için her şeyden önce kararlılık, birlik ve beraberlik gerekiyor. Bu süreçte marketler başta olmak üzere tüm üyelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek vermeye davet ediyorum” sözlerini sonlandırdı.

Söz konusu destek çağrısının ardından sektörlerin buna nasıl yanıt vereceği de merak konusu oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER