ATO Başkanı Baran açıkladı! Sigorta müşterileri de acenteler de zor durumda

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun iki sigorta şirketine el koymasının ardından bir takım mağduriyetlerin yaşandığını söyledi.

ATO Başkanı Baran açıkladı! Sigorta müşterileri de acenteler de zor durumda

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) iki sigorta şirketine el koymasının ardından yaşanan mağduriyetlere dikkati çekerek bir açıklamada bulundu.

ATO Başkanı Baran, el konulan sigorta şirketlerinin ardından 120 bin poliçenin tamamının iptal edildiğini belirterek kestikleri poliçe primlerini alamadığı gibi poliçe düzenledikleri vatandaşların soruları ve tepkilerine maruz kalan sigorta acentelerinin mağduriyet yaşadığını söyledi ve sigortalıların - acentelerin sorunlarının çözümü konusunda SEDDK’ya çağrıda bulundu.

SİGORTA ACENTELERİ BARAN’A “EL KOYMA” MAĞDURİYETLERİNİ AKTARDI

ATO’nun Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Serdar Çankaya, Komite Başkan Yardımcısı Evrim Çiftçi, Komite Üyeleri Bülent Yük, Hüseyin Bayraktar, Emin Haktanıyan, Mustafa Erkaya ve Zafer Kartal, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Baran, ATO’nun Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin sigorta acentelerini temsil ettiğini belirterek, “Komitemiz, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından el konulan iki sigorta şirketi nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti aktardı” dedi.

ATO Başkanı Baran açıkladı! Sigorta müşterileri de acenteler de zor durumda

ATO Başkanı Baran, “120 bin poliçeyi yaptıran müşteriler ve bu iki sigorta şirketinden poliçe yapan sayıları 1.500’ü bulan sigorta acenteleri iptal edilen poliçelerin iadelerinin nasıl yapılacağını, hak edilen komisyonları nasıl tahsil edeceklerini, iade komisyonlarından dolayı karşılaşacakları prosedürü merak ediyor” dedi. “Acenteler de sigortalılar da zor durumda. Sigorta şirketlerine el koyma sürecinin doğru yönetilmesi sektörde güven ortamının devamı açısından önem taşıyor.'' diyen ATO Başkanı Baran, SEDDK hem sigortalıların hem de sigorta acentelerinin soru işaretlerini cevaplayan bir açıklama yaparak, mağduriyetleri önleyen ve gideren bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini kaydetti.

SEDKK'nın bu talebe nasıl yanıt vereceği ise merakla beklenmeye başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER