ATM’lerden para çekme limitlerinde yeni dönem! Pazartesi itibariyle başlıyor

Kurban Bayramı tatilinin bitimine 5 gün kala ATM’lerle ilgili yeni bir karar duyuruldu. Yeni karar Pazartesi itibariyle başlayacak.

ATM'lerde para çekmede yeni dönem başlıyor

Kurban Bayramı boyunca kapalı kalmaya devam eden bankalar tatil dönüşü vatandaşlara yeni bir dönemi başlatacaklar. Birçok özel bankanın ATM’sinde artık para çekme limitleri artacak.

HalkTV'nin haberine göre, Kurban Bayramı süresince yaşanan yoğun nakit ihtiyacı ve artan enflasyon dolayısıyla, birçok banka müşterilerine daha fazla nakit erişimi sağlamak için günlük para çekme limitlerini yükseltme kararı aldı

GÜNLÜK LİMİT 15 BİN LİRAYA ÇIKACAK

ATM’lerden para çekme limitlerinde yeni dönem! Pazartesi itibariyle başlıyor

Birçok banka bayram boyunca günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira seviyesinde tutarken, kurbanlık ticareti için ödeme yapmak isteyenler 15 bin lira çekmek zorunda kaldı. Bu durum da yüksek komisyon bedellerinin ödenmesine ve ATM'lerdeki nakit para talebini karşılamakta yetersiz kalmasına yol açtı.

Şu anda günlük para çekme limiti 7,500 lira olarak belirlenen bazı bankalar, bu limiti bayram sonrasında 15,000 liraya çıkarmayı planlıyor. Bazı bankalar ise günlük para çekme limitini 10,000 liradan 20,000 liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Bu artışlar, müşterilerin daha büyük miktarlarda nakit çekebilmesine olanak tanıyacak ve bayram sonrası normal işleyişe geçildiğinde başlayacak.

BANKALARIN BAZI DÜZENLEMELERİ YERİNE GETİRMELERİ GEREKEBİLİR

Bankaların ATM'lerdeki nakit sıkıntısını tamamen gidermek için bazı bankaların yapılan düzenlemelerin yanı sıra ek önlemler alma ihtimali de oldukça yüksek. Fiziki para talebini karşılamak için banknot dağılımının düzenlenmesi ve ATM'lerdeki komisyon bedellerinin gözden geçirilmesi gibi adımlara da önem verilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER