ATEM Başkanı Akçam açıkladı! İlk el konutta sıfır faizli kampanya dönemi başladı

Konuta olan talep fiyatlar nedeniyle düşmeye devam ediyor. Konut fiyatlarının yükselişini sürdürmesi talebin düşmesine neden olurken gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma endişesi de yeni kampanyaları beraberinde getirdi.

ATEM Başkanı Akçam açıkladı! İlk el konutta sıfır faizli kampanya dönemi başladı

Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükselişler devam ediyor. Konut fiyatlarının yükselmesi ve banka kredilerindeki faiz oranlarının artması ile birlikte vatandaşın konuta ulaşma imkanı da kısıtlandı. Konut satış rakamları düşmeye devam ederken gayrimenkul sektörü temsilcileri de daralma endişesini dile getirerek bir kampanya beklediklerini belirtiyor.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, sıfır ve ikinci el konut alacaklara tavsiyelerde bulundu. ATEM Başkanı Akçam, art arda açıklanan sıfır faizli 120 ay vadeli konut kampanyaların alıcı beklediğini belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu.

''HEP YÜKSELİŞ GÖSTEREN VE ALICISI ÇOK OLAN PROJELERDE, ŞU AN İSE ALICI BULMAK İÇİN CAZİP ÇOK KAMPANYALAR GÖRECEĞİZ''

ATEM Başkanı Akçam, kampanya yapılacağına ilişkin tahminlerde bulunurken konuyla ilgili olarak "İlk el konut alacaklar sıkı pazarlık yapsın. İnşaat firmaları devam eden projelerini tamamlamak veya bitmiş projelerini elden çıkarmak için çok çeşitli kampanyalar yapmaya başladılar.'' dedi. ATEM Başkanı Akçam, ''Sıfır konutta belki fiyat düşmedi ama şirketler kendi bünyelerinde faizsiz şekilde ödeme planları yaparak konut satışlarını cazip hale getiriyor.

hakan-akcam-4-001.jpeg

Firmalar son dönemde sıfır faiz 120 ay vadeli ödeme seçeneği sunmaya başladılar. Son 3 yılda hiç bu şekilde olmayan sektör, yeni projelerinde ezber bozan bir ortama doğru gidiyor.Hep yükseliş gösteren ve alıcısı çok olan projelerde, şu an ise alıcı bulmak için cazip çok kampanyalar göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İKİNCİ EL KONUTLARDAKİ GÜNCEL DURUMU DEĞERLENDİRDİ

ATEM Başkanı Akçam, ikinci el konutlara ilişkin yaptığı değerlendirmede "İkinci el konut fiyatları yatay bir seyir izlemeye devam ederken, enflasyon oranları da dikkate alındığında, fiyatlar bir miktar durgunluk göstermektedir. Fakat fiyatlarda keskin bir düşüş beklemek yanlış olur.'' ifadelerine yer verdi. ATEM Başkanı Akçam, ''Konut fiyatlarındaki yatay seyir, konut sektöründeki talep ve arz dengesindeki uyumdan kaynaklanmaktadır.

atem-baskani-akcam-acikladi-ilk-el-konutta-sifir-faizli-kampanya-donemi-basladi-001.jpg

Ülkemizde, son yıllarda yapılan yatırımlar ve artan nüfus, konut talebini artırmıştır. Ancak, aşırı yapılan konut projeleri ve inşaatlardan dolayı arz tarafında da bir artış yaşanmıştır. Bu durum, arz ve talep dengesini korumakta ve özellikle ikinci el konut fiyatlarının yükselmesini engellemektedir. İkinci el konut alıcısı karar alma sürecini iyi yönetsin ve öyle alsın.'' dedi. ''Bununla birlikte, konut fiyatlarındaki durgunluk, konut sektörü için olumsuz bir durum olarak değerlendirilmemelidir.'' diyen ATEM Başkanı Akçam, ''Çünkü, fiyatların dengeli seyretmesi, sektördeki büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle, konut sektöründeki gelişmeler yakından takip edilmeli ve doğru yatırımlar yapılmalıdır." ifadelerine yer verdi. Bu kapsamda vatandaşlar da ilk kez ev alacaklar için konut kampanyasını beklemeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER