ASO Başkanı açıkladı! Ankara, teknoloji üretim ve ihracat üssü olacak

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Hasanoğlan Elmadağ Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASSİAD) işbirliğiyle düzenlenen Hasanoğlan Elmadağ İş İnsanları İstişare Toplantısı'nda Ankara sanayisinin gelişimine dair açıklamalarda bulundu.

ASO Başkanı açıkladı! Ankara, teknoloji üretim ve ihracat üssü olacak

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Hasanoğlan Elmadağ Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASSİAD) işbirliğiyle düzenlenen Hasanoğlan Elmadağ İş İnsanları İstişare Toplantısı'nda ASO Başkanı Seyit Ardıç, Ankara'nın teknoloji üretim ve ihracat üssü olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Ankara'nın son 20 yılda büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirten Ardıç, eğitimden sanayiye, bilimden teknolojiye birçok alanda başarı elde eden bir kent haline geldiğini vurguladı. Kentin bu başarısının ülke ekonomisine yüksek katma değer sağladığına dikkat çeken Ardıç, Ankara'nın organize sanayi bölgeleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri açısından avantajlı bir konumda olduğunu ifade etti.

ASO Başkanı Ardıç, yerel yönetimlerin sanayileşme süreçlerindeki rolünün giderek arttığına dikkat çekti. Yerel yönetimlerin yeni sanayi bölgelerinin kurulmasından şehrin planlı gelişmesine kadar birçok süreçte etkili olduğunu belirten Ardıç, yerel yönetimlerin destekleri sayesinde sanayinin ekonomik büyümeye katkı sağladığını ifade etti.

aw031578-02.jpg

"TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİ ÜRETİM VE İHRACAT ÜSSÜ OLACAKTIR"

Ankara'nın bu hızlı dönüşümünün özellikle organize sanayi bölgeleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu belirten Ardıç, "Sahip olduğu bu avantajlar da ülke ekonomisine katma değer olarak yansımaktadır. Başkentimiz, ilerleyen yıllarda teknolojik dönüşümünü tamamen tamamlamış, Türkiye'nin teknoloji üretim ve ihracat üssü olacaktır." dedi.

aw031578-01.jpg

"BELEDİYELER, EKONOMİK KALKINMA ÜZERİNDE DOĞRUDAN ETKİLİ OLURLAR"

Seyit Ardıç, Ankara'nın gelişimi ve büyümesi ile sanayileşme arasında doğrusal bir ilişki bulunduğuna işaret ederek:

"Sanayileşmenin kenti, hem etkilediği hem de kentten etkilendiği bilinmektedir. Sanayi bölgelerinin oluşmasında yerel idarenin rolü her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. Özellikle kuruluş, yer seçimi, planlama, kentsel hizmetlere ilişkin önemli süreçlerde belirleyicidir. Yerel yönetimlerin desteği, yeni sanayi bölgelerinin kurulmasına, sanayinin disipline edilmesine, şehrin planlı gelişmesine ve sanayinin az gelişmiş bölgelerde yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Yerel ihtiyaçları çok daha hızlı ve doğru belirleme şansına sahip olan belediyeler, ekonomik kalkınma üzerinde doğrudan etkili olurlar. Yerel yönetimler, sorunları çözerken sınırlı kaynakları etkin kullanmak zorundadır. Kentsel gelişmenin planlı bir biçimde gerçekleşmesi ve altyapı yatırımlarının doğru alanlara yönlendirilmesi, kentlerin ekonomik büyümelerini sürdürebilmeleri için gereklidir." ifadelerine yer verdi.

12 BİNİ AŞAN İSTİHDAM

Ardıç, Hasanoğlan ve Elmadağ bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların ihtiyaçlarına yönelik taleplerin toplantıda dile getirildiğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı:

"Sizlerin sorun ve önerilerinizi kendi tespitlerimizle birlikte, merkezi ve yerel yönetimlere aktarmaya çalışıp, çözüm arıyoruz. Bu amaçla da sanayileşmenin daha ivmelenmesi için elimizden geldiği kadar sizlerle yakın olmaya çalışıyoruz. Hasanoğlan Sanayi Bölgesi, 80'nin üzerinde muhtelif sanayi tesisi ve 12 bini aşan istihdamla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle kurucusu olduğumuz Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, mobilya üreticileri kümelenmesi açısından da bölgeye önemli kazanım sağlayacaktır. Bu kazanımlarda gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın gerekse Elmadağ Belediye Başkanımız Adem Barış Aşkın'ın, üreten ve katma değer oluşturan biz sanayicilerin her zaman yanında olmasının payı büyüktür."

screenshot-65.png

Ankara'nın sanayi ve teknoloji alanındaki bu hızlı gelişimi, yerel yönetimlerin destekleri ve işbirlikleriyle daha da ivmelenecek gibi görünüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER