Asgari ücrette zam pazarlığı başlıyor! Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez bir araya gelecek

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez bir araya gelecek. Asgari ücretin ne kadar zamlanacağı merak konusu olurken bugün ikinci kez bir araya gelecek tarafların üzerinde anlaşma sağlayacağı rakamların dillendirilmesi bekleniyor.

Asgari ücrette zam pazarlığı başlıyor! Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez bir araya gelecek

Milyonlarca çalışanın en az alabileceği maaş anlamına gelen asgari ücretin 2024 yılında ne kadar zamlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Asgari ücretin ulaşacağı rakam milyonların gündeminde yer alırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu da bugün ikinci kez bir araya geliyor.

Milyonları ilgilendiren yeni asgari ücret için süreç devam ediyor. İlk toplantısını 11 Aralık tarihinde yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci kez bir araya gelecek. Masadaki rakamlar üzerinden yapılacak zam pazarlığı çerçevesinde temel ekonomik veriler görüşülecek. Ayrıca yılda tek zam açıklaması ile birlikte beklentiler artarken toplantının detayları da şimdiden merak konusu oldu.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM PAZARLIĞI İKİNCİ KEZ YAPILACAK

Milyonlarca çalışan dışında dolaylı olarak toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 11 Aralık tarihinde yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar paylaşıldı. İlk toplantıda tarafların herhangi bir rakam telaffuz etmediği belirtilirken bugün yapılacak ikinci toplantıda masadaki rakamların belli olması bekleniyor.

Asgari ücrette zam pazarlığı başlıyor! Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez bir araya gelecek

Pazarlık yapılacak rakamların belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırılacak. Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor. Henüz rakam telaffuz etmeyen işçi ve işveren tarafı, sunulacak söz konusu ekonomik veri ve raporların ardından pazarlığa başlayacak. Toplantının ardından yapılacak açıklama için heyecanla beklenirken toplantı detaylarını aktarıyor olacağız.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER