Asgari ücrette pazarlık bu rakamdan başlayacak! 2025 maaşı için rakam geldi

2025 asgari ücret maaşı için masaya gelecek ilk rakam belli oldu. Bu sene ara zam gelmeyen asgari ücrete 2025 Ocak maaşı için yüksek zam yapılması beklentisi ağırlık kazanırken tahmini rakam duyuruldu.

Asgari ücrette pazarlık bu rakamdan başlayacak! 2025 maaşı için rakam geldi

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi ve yakınları tarafından beklenen Ocak ayı maaş zammı için yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında ara zam verilmeyen ve bu nedenle Ocak ayında yüksek zam beklentisi oluşan asgari ücrette masaya gelecek ilk rakam belli oldu. Ekonomistler yıl sonu enflasyonu rakamını işaret ederken bir önceki maaş zammını doğru tahmin eden Faruk Erdem 2025 asgari ücret tahmini için rakamı verdi.

2025 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücret maaşı için rakamlar peş peşe açıklanmaya devam ederken bu açıklamalardan birini de Faruk Erdem yaptı. Erdem açıklamasında "Bu sonuçlardan en düşük tahminin OVP'deki yüzde 41,50 olduğu görülüyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan enflasyonun üzerindeki 5-10 puanlık artışlara bakmadan sadece bu enflasyon tahmini ile yola çıkıldığında masada ilk yazılacak rakamın net asgari ücret için 24 bin 57 lira olduğu anlaşılıyor." diyerek asgari ücret için en düşük rakamı 24 bin 57 TL olarak duyurdu.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 45 ZAM GELİR Mİ, GELİRSE ZAMLI ASGARİ ÜCRET OCAK MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücrete yüzde 45 oranında zam gelmesi durumunda ise maaşlar 25 bin lirayı aşacak. Bu durumda asgari ücretin net 25 bin lira olarak düz hesap yapılabileceği belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere asgari ücret yıl başında 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER