Asgari ücrette ara zam için yeniden yeşil ışık yakıldı! Konuşulan rakam ortaya çıktı

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanın Temmuz ayı için beklediği asgari ücrette ara zam konusu için geçtiğimiz aylarda kapılar kapanmıştı. Yeni bir gelişme ile ara zammın tekrar gündemde olduğu ve belirlenen rakam ortaya çıktı.

Asgari ücrette ara zam için yeniden yeşil ışık yakıldı!

2024’te asgari ücretin yeni miktarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 17,002 TL olarak belirlenmişti. Belirlenen rakamdan sonra birçok muhalefet partisi ve sendikalardan itiraz gelmişti. Asgari ücrette yeni bir ara zam için teklifte bulunulurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücrette ara zam beklentilerini ortadan kaldırarak yeni bir zam olmayacağını belirtmişti. Bakan Işıkhan açıklamasında, "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı." Ifadesini kullanmıştı. Bakan Şimşek de bu konuda kapıları kapatmıştı.

Türkiye gazetesinin hazırladığı habere göre, asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündeme geldi. Milyonlarca memur, emekli ve çalışan Temmuz ayı için asgari ücrette ara zammı beklerken özellikle Bakan Işıkhan ve Bakan Şimşek tarafından yeşil ışık yakıldı.

Asgari ücrette ara zam için yeniden yeşil ışık yakıldı! Konuşulan rakam ortaya çıktı

ASGARİ ÜCRETTE YENİ MİKTAR NE KADAR OLACAK?

Dün gerçekleşen Mehmet Şimşek - Yalçın Karatepe ve Erdoğan - Özel görüşmelerinin ardından asgari ücrette ara zam için beklentiler yeniden yükseldi. Dahası konuşulan rakam da ortaya çıktı.

Yeni gelişme ile AK Parti’nin asgari ücrete ara zam yapacağı konuşulmaya başlandı. Buna göre asgari ücrette ara zamma yapılacak miktar enflasyon oranıyla doğru orantılı olmamakla birlikte yüzde 15 civarında bir iyileştirme yapılacağı konuşuluyor.

Buna göre asgari ücrette ara zam miktarı 17.002 TL’den 19.552 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER