Asgari ücretli çalışan biri nasıl ev sahibi olabilir?

Türkiye'de milyonlara kişi asgari ücrete çalışırken gelen son zammın ardından asgari ücret 8 bin 500 TL'den 11 bin 402 TL'ye yükselmişti.

Asgari ücretli çalışan biri nasıl ev sahibi olabilir?

Peş peşe gelen zamların ardından konut fiyatları bir hayli arttı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar sık sık konut fiyatlarını araştırmaya devam ederken Türkiye'de özellikle de son zamanlarda yükselen enflasyon ve döviz fiyatları piyasalara yansırken vatandaşlar için ev sahibi olmak neredeyse hayal haline gelirken asgari ücretli çalışan vatandaşlar kara kara nasıl ev sahibi olabileceklerini düşünmeye başladı.

Türkiye'de milyonlara kişi asgari ücrete çalışırken gelen son zammın ardından asgari ücret 8 bin 500 TL'den 11 bin 402 TL'ye yükselmişti. Asgari ücrete zam gelmesinin ardından asgari ücretli vatandaşlar ev sahibi olmak için hesaplamalar yapmaya başladı. Peki asgari ücretli biri nasıl ev sahibi olabilir? Asgari ücrete çalışan biri konut kredisi çekebilir mi?

ASGARİ ÜCRETLE NASIL EV SAHİBİ OLUNUR?

Türkiye'de ortalama ev fiyatları 1 milyon 300 bin TL'ye yükselirken evin konumu, metrekaresi gibi özellikleri bu fiyat üzerinden değişiklik gösteriyor. Ortalama neredeyse en düşük fiyatlı evler 1 milyon 300 bin TL'den başlarken asgari ücret kazanan bir kişinin 1 milyon 300 bin TL değerindeki evi alabilmesi için 114 ay boyunca tüm maaşını kenara koyarak biriktirmesi gerekiyor. 114 ay 9 buçuk sene yaparken asgari ücretli bir vatandaşın aldığı tüm maaşla ev sahibi olması için gereken herhangi bir yere maaşını harcamadan 9 buçuk sene çalışması.A

ASGARİ ÜCRETLİ BİR KİŞİ KONUT KREDİSİ ÇEKEBİLİR Mİ?

Asgari ücretli vatandaşlar ev sahibi olabilmeleri için formüller araştırmaya devam ederken bu noktada neler yapılabileceği araştırılmaya devam ediliyor. Asgari ücretli vatandaşın ev sahibi olmak için yapabileceği bazı şeyler şu şekilde yer alıyor;

Bankaların kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz. Bankaların konut kredisinden yararlanabilmeniz için öncelikle gerekli olan birikim yapabilmek. Bankaların konut kredisinden yararlanmak için öncelikle alacağınız konutun yüzde 25'i kadar bir nakitiniz olması gerekiyor.

Ev sahibi olabilmenin bir diğer yolu ise TOKİ'ye başvuruda bulunmak. Daha öncesinde ev almamışsanız ve üzerine kayıtlı bir konut yoksa o halde sizlerde TOKİ başvurusunda bulunarak şansınızı deneyebilirsiniz.

SONRAKİ HABER