Asgari ücrete zam: 2025 Ocak zammı için en gerçekçi tahmin geldi!

Asgari ücret zammı 2024 için rakamlar için son tahminler açıklanırken ekonomistler yeni tahminlerini açıkladı. Enflasyon beklentisi hedefi ile yeni zamlı asgari ücret tahmini açıklandı.

Asgari ücrete zam: 2025 Ocak zammı için en gerçekçi tahmin geldi!

Milyonlarca çalışanın beklemiş olduğu asgari ücret 2025 zammı için geri sayım başladı. Aralık ayında toplanması beklenen asgari ücret tespit komisyonu tarafından Ocak ayı itibariyle ödenecek olan zamlı maaş belirlenecek. Asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında tüm talep ve beklentilerine rağmen ara zam alamamıştı. Bu nedenle Ocak ayında yapılacak olan zam çok daha fazla önem teşkil ediyor.

2025 OCAK ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR, MAAŞ ZAMMI BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Ekonomistler yapılacak olan zam oranı hakkında kendi beklenti ve tahminlerini açıklamaya devam ederken İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin'de konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, ortalama enflasyon ve büyüme tahminlerine göre asgari ücretteki artışın yüzde 30 civarında olabileceğini ifade ederek, "Dolayısıyla yüzde 30 civarında bir rakam görmek benim açımdan çok şaşırtıcı olmaz. Bunun altında olursa enflasyon beklentilerini aşağı yönlü itebilir diye düşünüyorum" dedi.

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 17 bin 2 TL olarak ödenen asgari ücrete Ocak ayında gelecek olan yüzde 30 zamla beraber 5 bin 100 liralık artışla 22 bin 102 liraya yükselecek. Bazı ekonomistler ise asgari ücrete yüzde 20 ya da en fazla 25 oranında zam gelebileceğini ifade ederken yüzde 20 zamla asgari ücret 20 bin 402 TL ve yüzde 25 zam gelmesi durumunda ise 21 bin 252 TL rakamına yükselecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER