Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu, açıklama geldi mi?

Ülkemizde asgari ücret karşılığında çalışan milyonlarca kişi gözlerini temmuz ayına çevirdi. Temmuzda ara zam alıp alamayacaklarını merak eden asgari ücretliler araştırmalarına devam ederken konuyla ilgili gelen açıklamaları da yakından takip etmeye başladı.

Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu, açıklama geldi mi?

Türkiye'de bir çalışanın alabileceği en az ücret anlamına gelen asgari ücretle ilgili araştırmalar devam ediyor. Son dönemde yılda iki kez zam alan asgari ücretliler son olarak yılbaşında zam almış ve maaşlar 17 bin 2 TL'ye yükseltilmişti. Asgari ücrete gelen zammın ardından gözler bu kez temmuz ayı zammına çevrilirken enflasyonist ortamda maaşlarının yükselmesi talep eden asgari ücretliler "Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam olacak mı 2024?" sorusunun yanıtı sorgulamaya başladı.

Temmuz ayında geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücrete ikinci zam yapılmasına yönelik beklentiler sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. 2024 yılında geçerli olan asgari ücret 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Daha önce değerlendirmelerde bulunan Işıkhan, zamma kapıları kapatırken enflasyon nedeniyle zam beklentisi de devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Temmuz ayında asgari ücrete zam olup olmayacağı, asgari ücretli çalışanlar başta olmak üzere kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İkinci zam için talep devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete zam olmayacağını belirtmişti.

Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu, açıklama geldi mi?

Devam eden talep ve beklenti üzerine Bakan Işıkhan, "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı." demişti. Asgari ücretin temmuz ayında artırılmasına ilişkin bir çalışma olmadığını söyleyen Bakan Işıkhan'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de zamma kapıları kapattı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER