Asgari ücret zammı ile hesaplandı! Evde bakım, 65 yaş, engelli aylığı, staj, borçlanma, rapor, Bağkur, GSS primleri zamlandı

Milyonların merakla beklediği 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı açıklandı. Türkiye'de 2024 yılı itibariyle asgari ücret zammının açıklanmasının ardından evde bakım, 65 yaş ve engelli aylıklarının yanı sıra staj, borçlanma, rapor, BAĞKUR ve GSS primlerine de zam geldi.

Asgari ücret zammı ile hesaplandı! Evde bakım, 65 yaş, engelli aylığı, staj, borçlanma, rapor, Bağkur, GSS primleri zamlandı

Ülkemizde çalışan ve çalışmayan herkesi ilgilendiren asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri art arda yaşandı. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret zammı açıklanırken buna bağlı olarak Evde bakım aylığı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, BAĞ-KUR ve GSS primleri , staj, borçlanma, rapor ücretleri de zamlanmış oldu.

Asgari ücret artışı pek çok kalemi etkilerken bu zamla beraber artış gösteren kalemler de kuruş kuruş hesaplandı. Türkiye'de 2023 yılı itibariyle asgari ücret zammı bugün açıklanmasının ardından staj, borçlanma, rapor, hasta ve yaşlı bakım aylıklarına 65 yaş aylıklarına, BAĞKUR ve GSS zam geldi.

ASGARİ ÜCRETLE BERABER ZAM GELEN KALEMLER BELLİ OLDU

2024 yılında uygulanacak asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlendiği açıklandı. Asgari ücret zammı ile birlikte 65 yaş aylığı, engelli aylığı, işsizlik maaşı, staj ücretleri, askerlik ve doğum borçlanması, asgari ücretlilerin rapor ücretleri ve genel sağlık sigortası primleri asgari ücretteki artışla birlikte değişiyor. Yüzde 49 oranında artış yaşanan asgari ücretin ardından bu aylıklar da yeniden güncellenmiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER