Asgari ücret zammı ile birlikte kaç kalemde değişiklik olacak?

Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte birçok ödemelerde değişikliğe gidilecek. Vatandaşlar asgari ücretin etkileyeceği kalemleri merak ederken araştırmalarına başladı. Bununla beraber asgari ücret zammından etkilenecek kalemlerin de yüzde kaç oranında zam alacağı gündeme taşınan sorular arasında yer aldı.

Asgari ücret zammı ile birlikte kaç kalemde değişiklik olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık tarihinde gerçekleştirdi. Komisyon şimdiye kadar 2 kez toplanırken toplantılarda herhangi bir rakamın konuşulmadığı ancak zammın yıl sonuna gelinmeden açıklanacağı kaydedilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, komisyonu 27 Aralık tarihi ile Beştepe'ye davet ederken burada asgari ücret zammı ile ilgili karara varılacağı öğrenildi.

Asgari ücretin yılda tek zam alacağı açıklanırken söz konusu kararın ardından vatandaşın da beklentisi yükseldi. Asgari ücret zammına karar verilmesi beklenirken vatandaşlar da ‘’2024 yılı asgari ücret zammı hangi kalemleri etkileyecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDAN ETKİLENECEK KALEMLER HANGİLERİ?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda hükümet, işçi ve işveren tarafından 5 temsilci bulunuyor. Yapılacak toplantıda her birinin mutabık kalmasıyla oy birliği, taraflardan ikisinin mutabık kalması halinde oy çokluğu ile asgari ücretin belirlenmesi söz konusu olacak.

Asgari ücret zammı ile birlikte kaç kalemde değişiklik olacak?

Vatandaşlar söz konusu zamlardan hangi kalemlerin etkileneceğini merak ederken detayları Haberankara.com okurları için derledik. Asgari ücretle birlikte genel sağlık sigortası primi, işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tavanı, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanma primleri tutarları, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylığı değişecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER